Wednesday, February 20, 2013

Cum se monteaza tapetul?In ultimul timp, din ce in ce mai multe persoane apeleaza la tapet pentru amenajarea locuintelor si, daca ne uitam la rezultat, au destule motive sa o faca. Eleganta, finete si rafinament sunt doar cateva caracteristici care pot descrie aceasta modalitate de decorare.
Fie ca apelam la o echipa de specialisti sau dorim sa incercam singuri, ne vor prinde bine cateva sfaturi referitoare la aplicarea tapetului.

Daca in articolele trecute v-am prezentat principalele tipuri de tapet, materialele si ustensilele necesare, precum si adezivul potrivit, este momentul sa trecem la partea practica si sa vedem cum se aplica tapetul.

1. In prima etapa, trebuie sa pregatim peretii. Acestia trebuie sa fie curati si netezi. Daca sunt fisurati sau gauriti, folosim glet pentru a umple fisurile. In cazul in care prezinta denivelari, ii vom slefui cu atentie. Apoi se vor spala peretii cu un detergent special.

2. Dupa ce am masurat inaltimea si lungimea fiecarui perete, pregatim fasiile de care avem nevoie. Vom taia fiecare fasie cu 5-10 cm mai mult(marja de eroare care va fi reglata la sfarsit). Vom incepe numerotarea pornind de la fereastra.

3. Pregatim adezivul, urmarind instructiunile de pe ambalaj. Dupa aproximativ 10 minute, aplicam adezivul pe o fasie cu ajutorul unei perii, din centru spre margini.

4. Incepem cu partea de sus a peretelui si aplicam tapetul cu mainile. Eliminam bulele de aer din centru cu o spatula din plastic sau o rola din cauciuc.


5. Aplicam fasiile urmatoare, urmarind fasia lipita anterior. Este foarte important ca marginile sa fie lipite si asezate perfect una langa cealalta. Stergem imediat surplusul de adeziv rezultat din imbinari, cu grija, pentru ca tapetul se poate dezlipi usor atunci cand este ud.


Bine de retinut!
- la aplicarea tapetului pe tavan, este necesara prezenta celei de-a doua persoane care
sa il tina sus, cu ajutorul unei maturi ;
- aplicarea tapetului dupa calorifer - se recomanda aplicarea a 15-20 cm in spatele caloriferului ;
- aplicarea tapetului in jurul prizelor si intrerupatoarelor - dupa intreruperea curentului, fasia de tapet va fi montata peste prize si intrerupatoare. Asteptam sa se usuce adezivul, dupa care vom decupa tapetul cu atentie ; 
- la montarea pe colt, tapetul trebuie sa depaseasca 2 centimetri. Urmatoarea fasie va fi aplicata in continuarea celor 2 centimetri.

Servicii montaj tapet
Echipa noastra ofera servicii de montaj tapet.
Ne vom folosi de experienta, rabdarea si profesionalismul nostru pentru a transforma spatiul dumneavoastra interior in casa mult visata.
Pentru lista generala de preturi, click aici.No comments:

nRelate Posts Only