Monday, February 25, 2013

Cum se monteaza polistirenul pe fatada

O solutie excelenta pentru izolarea fonica si termica atat a cladirilor vechi, cat si a celor noi, o reprezinta placarea peretilor exteriori cu polistiren.
O cladire cu o buna izolatie termica are un consum energetic mic, ceea ce va duce la un confort sporit si cheltuieli mai mici la gaze, curent electric si combustibil.

1. Pregatirea peretelui - indepartam tencuiala veche, curatam si spalam bine suprafata. Peretii foarte absorbanti(din beton, BCA, ipsos, caramida) se amorseaza, pentru ca mortarul care fixeaza placile termoizolante sa nu se usuce prea repede.

2. Aplicarea profilului de soclu - aplicarea acestuia este necesara doar daca placile nu sunt montate pana la imbinarea cu podeaua. Vom monta profilul de soclu cu dibluri prinse in beton.

3. Aplicarea adezivului pe placile de polistiren - amestecam adezivul special cu apa, respectand instructiunile. Cu ajutorul unei mistrii zimtate, se aplica adezivul pe placa, cu o grosime de aproximativ 3-4 cm.

4. Fixarea placilor - incepem de la baza peretelui, dintr-un colt, si presam bine placa, pentru o fixare cat mai buna. Daca peretii sunt denivelati, vom folosi dibluri.

5. Aplicarea plasei din fibra de sticla - Este necesar un timp de uscare de doua zile, dupa care mai aplicam un strat de adeziv, continuand apoi cu prinderea plasei din fibra de sticla. Vom acoperi plasa cu inca un strat de adeziv de aproximativ 3-5mm.

6. Netezirea peretelui - inainte de uscare, netezim suprafata, folosindu-ne de o bucata de polistiren sau o drisca cu burete.

7. Aplicarea amorsei - Dupa 24 ore, vom aplica amorsa si lasam sa se  usuce intre 3-6 ore. Dupa uscare, aplicam tencuiala decorativa, cu ajutorul unei gletiere. Dupa inca 24 ore, tencuiala va fi uscata complet.


De ce sa folosim sistemul de termoizolatie cu polistiren?
- bun izolator fonic si termic;
- mentinerea unei temperaturi optime atat pe timpul verii cat si pe timpul iernii (vara - rece, iarna - cald) ;
- fatada va avea un aspect placut ;
- peretii nu vor mai prezenta fisuri;
- se aplica usor;
- greutate redusa, nu afecteaza structura de rezistenta a cladirii;
- impiedica formarea igrasiei.

No comments:

nRelate Posts Only