Saturday, May 24, 2014

Tapet sau vopsea lavabila?

Una dintre cele mai eficiente metode de a personaliza locuinta fara prea mult efort o reprezinta decorarea peretilor cu tapet. Aspectul peretilor se schimba radical, aducand originalitate si personalitate intregii incaperi. Dupa ce, o vreme indelungata a fost scos din lista de preferinte, acum tapetul a revenit in tendinte, tot mai multi romani apeleaza la tapet pentru a-si decora locuinta. Tapetul este una dintre cele mai simple si ieftine metode de decorare si ofera un aer mult mai personal, un stil diferit si original. Datorita numeroaselor modele de tapet, acesta se poate integra perfect in design-ul casei, fiind potrivit pentru orice stil. In incaperile mici si fara prea multa lumina, este recomandat tapetul in culori deschise, cu imprimeuri de mici dimensiuni. Pentru incaperile mari, se pot folosi nuante tari si modele complexe.
O alta metoda des intalnita este finisarea unui singur perete cu tapet, iar pentru ceilalti optandu-se pentru vopsea lavabila.
De asemenea, se pot combina mai multe modele de tapet. Pe un perete se poate aplica un tapet in culori indraznete si imprimeuri care sa iasa in evidenta. Pentru ceilalti pereti se poate opta pentru un tapet mai discret.
Un alt avantaj al tapetului este faptul ca poate fi folosit cu succes in orice incapere. Pentru baie si bucatarie se poate apela la tapet lavabil, care este rezistent la umiditate.
Se curata usor, tapetul din hartie cu o carpa uscata sau putin umeda.
Tapetul semilavabil se curata cu carpe sau lavete umede, de preferinta albe, pentru a evita decolorarea tapetului.
Tapetul lavabil se spala cu apa caduta si putin detergent.
Tapetul rezista timp indelungat, chiar si 20 ani, mentinandu-si culoarea si aspectul.
Un alt avantaj al tapetului este faptul ca nu se produce mult deranj la montarea lui, precum in cazul zugravelilor. In acest mod se evita mizeria si praful, patarea si distrugerea obiectelor din casa sau a pardoselii.
Se poate aplica pe orice suprafata si asigura un finisaj perfect peretilor locuintei, acoperind chiar si cele mai mici imperfectiuni.
Tapetul poate fi indepartat cu usurinta si inlocuit cu unul nou.
Daca este montat cum trebuie, tapetul nu se umfla si nu mucegaieste. Suprafata pe care se aplica trebuie sa fie perfect uscata.


Vopseaua lavabila reprezinta una dintre cele mai populare alegeri pentru decorarea peretilor, datorita numeroaselor avantaje.
Vopseaua lavabila se poate spala atunci cand se murdareste si rezista timp indelungat.
Pentru incaperile cu umiditate ridicata se poate aplica vopsea lavabila speciala, cu aditivi care impiedica aparitia mucegaiului.
Vopseaua lavabila este una dintre cele mai ieftine metode de finisare a peretilor. Datorita gamei foarte variate de culori, iti poti personaliza locuinta in nuanta dorita.

Tu ce ai alege pentru finisarea peretilor? Tapet, vopsea lavabila? Sau combinatie intre cele doua?



No comments:

nRelate Posts Only