Thursday, October 9, 2014

Amenajare baie in stil rustic

                                                               www.nipic.com

Cand vorbim despre stilul rustic, ne ducem cu gandul la natură si tot ceea ce ne poate oferi ea: caldura lemnului, durabilitatea piatrei naturale, o paleta cromatica deosebita. Toate acestea reprezinta sursa de inspiratie pentru amenajarea baii in stil rustic.
Pentru adoptarea stilului rustic, se pune foarte mult accent pe materiale naturale si culori inspirate din natură, precum: crem, maro, caramiziu, galben pai, culoarea oului de rata.
Daca stilul modern se caracterizeaza mai mult prin simplitate si minimalism, stilul rustic adopta tendinte diferite. Este un stil versatil, care va ofera posibilitatea de a combina diferite materiale, precum: lemn, piatra naturala, sticla; sau puteti combina elemente din alte stiluri, precum cele vintage.

Pentru amenajarea baii, folositi mobilier din lemn. Orice piesa de mobilier mai veche poate fi folosita pentru decorarea unei bai rustice. Pardoseala din lemn este potrivita pentru o amenajare in acest stil, insa alege unul care sa reziste la umiditate. O alta alternativa o reprezinta placarea cu piatra naturala.

Pentru adoptarea stilului rustic, se folosesc adesea detalii concrete, precum grinzile din lemn. Insa, acestea sunt mai greu de integrat intr-un apartament. Intr-o casa la tara, nu acoperiti grinzile din lemn, nici macar in baie. Acestea au un farmec aparte si sunt perfecte pentru adoptarea unui stil rustic.

Pentru finisarea peretilor, puteti folosi lemn, piatra naturala, vopsea lavabila intr-o nuanta cat mai naturala, placi ceramice mozaicate, sau puteti opta pentru folosirea tapetului lavabil, rezistent la umiditate. Puteti gasi o varietate de modele care ne duc cu gandul la un stil rustic, precum cele care imita lemnul sau piatra.

Nu uitati nici de accesoriile din lemn si cosurile impletite. Vor intregi atmosfera rustica!

No comments:

nRelate Posts Only