Friday, October 10, 2014

Mai este tapetul la moda?



 Multi dintre cei care aveau peretii finisati cu tapet, au renuntat la vechile modele in favoarea zugravirii cu vopsea lavabila.
Intr-adevar, vopseaua lavabila a reprezentat in ultimii ani o alternativa usoara si economica de finisare a peretilor, in timp ce tapetul a disparut din lista elementelor de decor.
Astfel, tapetul a fost rapid inlocuit, iar timp de cativa ani, nimeni nu a mai auzit de el si nici nu a mai fost vazut in interiorul locuintelor.
In ultimul timp, tapetul a revenit in tendinte, mai elegant si mai rafinat ca niciodata, cu o colectie impresionanta de modele si culori, pentru a satisface chiar si cele mai rafinate gusturi.

Putem afirma cu tarie ca tapetul este din nou la moda, creat special pentru a personaliza orice incapere, facand-o sa para mai dinamica, mai primitoare, mai vesela.
Modelele si detaliile variaza in functie de stil; putem intalni modele cu detalii discrete sau detalii mai complexe – tapete cu modele florale, vintage, tapete cu damasc, forme geometrice, dungi, etc.
Texturile sunt extrem de variate, exista tapete din hartie, vinil, din fibre naturale(bambus, iuta, in, canepa), din material textil (matase, tafta).

O alternativa moderna este imbracarea unui singur perete cu tapet, pentru a nu incarca foarte mult camera.


Culoarea tapetului se poate asorta cu restul peretilor. Daca zugraviti peretii in alb, finisati peretele ramas cu un tapet cu model mai incarcat, pentru ca impactul vizual sa fie mai puternic.


Daca doriti sa decorati toata camera cu tapet, optati pentru modele diferite de tapet. Puteti merge pe doua culori diferite sau puteti pastra culoarea, dar modelele sa difere; daca unul dintre modele este mai incarcat, pentru celalalt mizati pe mai multa simplitate.

Citeste si: Pret manopera tapet

Un alt criteriu pentru alegerea tapetului il reprezinta dimensiunea camerei.
Daca aveti o camera de mici dimensiuni, atunci este indicat sa utilizati un tapet cu model mai discret. Puteti alege un model cu dungi orizontale, deoarece da senzatia de marire optica a spatiului. Tot pentru acest gen de incaperi este recomandat tapetul lucios sau cu reflexe metalice.
Nu alegeti tapet in culori inchise, deoarece acesta va da impresia de spatiu aglomerat. Mizati pe culori deschise, vesele, care sa va dea o stare de bunadispozitie si relaxare.
Daca doriti ca incaperea sa para mai inalta, alegeti un tapet cu dungi verticale, pentru a da senzatia de alungire a peretilor.


Tapetul ajuta la crearea unei atmosfere deosebite, ofera un plus de stil, rafinament si eleganta in orice incapere, motiv pentru care a devenit un element de decor esential in amenajarile interioare.

 Pentru a vizualiza mai multe imagini cu tapet, click aici.



Sursa foto: houzz.com

No comments:

nRelate Posts Only