Sunday, October 5, 2014

Idei de amenajare a apartamentelor mici






Spatiile mici sunt mai greu de amenajat, deoarece oricat ne-am stradui sa nu aglomeram spatiul, nu putem renunta la unele obiecte sau la piesele de mobilier. Insa, chiar daca locuiti intr-un apartament de mici dimensiuni, acest lucru nu va impiedica sa va bucurati de confort si relaxare . Cu putina inspiratie si creativitate, puteti apela la cateva trucuri pentru a va amenaja locuinta in asa fel incat sa fie confortabila, practica si spatioasa.

Alegerea culorilor joaca un rol important in amenajarea spatiilor. Daca locuinta noastra este mica, atunci este important sa alegem culori deschise sau chiar culoarea alba, pentru a da impresia de mai mult spatiu. Albul ofera luminozitate si o senzatie de prospetime si mareste spatiul din punct de vedere optic.

Intr-o locuinta mica este bine sa se evite dezordinea si aglomerarea multor obiecte, pentru ca vor da impresia de spatiu ingramadit.

Amenajati locuinta intr-un mod cat mai simplu si functional si renuntati la obiectele care nu va sunt de folos. Alegeti piese de mobilier in culori deschise. Puteti opta pentru un stil minimalist, cu piese de mobilier cat mai simple si de dimensiuni reduse, multifunctionale si prevazute cu spatii de depozitare. Piesele mari de mobilier si prea multa mobila vor incarca spatiul foarte mult.

In sufragerie, atmosfera trebuie sa fie cat mai aerisita si primitoare, cu suficient spatiu pentru familie, prieteni si alti musafiri care vin in vizita.

O metoda extrem de ingenioasa de a decora sufrageria fara a incarca spatiul este folosirea etajerelor suspendate. In acest mod se va crea un design unic si personalizat in functie de dorintele dumneavoastra. Etajerele sunt moderne si ajuta la crearea unui stil minimalist, in acest mod incaperea dumneavoastra va parea mai mare si mai aerisita.




Daca aveti mai multe lucruri de depozitat, puteti opta pentru o biblioteca inalta pana in tavan, pentru ca da senzatia de alungire a camerei. Este important sa utilizati spatiul vertical, optand pentru obiecte care se dezvolta mai mult pe lungime si mai putin pe latime si care nu dau senzatia de camera incarcata.

Evitati draperiile cu imprimeuri incarcate si optati pentru perdele transparente si vaporoase, care favorizeaza patrunderea luminii in incapere. Alegeti covoare si cuverturi cu modele cat mai simple.



Folosirea paturilor suspendate intr-un dormitor mic reprezinta o solutie eficienta, mai ales daca aveti copii. In acest mod veti economisi spatiul, si totodata veti crea un decor inedit, ingenios si indraznet.



Intr-o baie mica, alegeti gresie si faianta in culori deschise, cu placi de dimensiuni mici si modele cat mai simple. Daca va place mozaicul, acesta este foarte potrivit pentru baile de mici dimensiuni.

Un alt truc care da impresia de mai multa spatialitate este utilizarea oglinzilor mari. Acestea au proprietatea de a mari vizual spatiul si de a reflecta lumina. Exista diferite piese de mobilier cu oglinzi incorporate, care se pot utiliza pentru a da impresia unei camere mai mari.

Si sticla are proprietatea de a reflecta lumina, astfel ca piesele de mobilier prevazute cu geamuri dau impresia de transparenta si profunzime si senzatia de mai mult spatiu.


Sursa foto: houzz.com.

No comments:

nRelate Posts Only