Saturday, October 18, 2014

Cum intretinem parchetul laminat?


Parchetul a devenit extrem de popular in amenajarile locuintelor moderne, fiind un element de finisaj perfect pentru placarea pardoselilor in zonele cu umiditate scazuta, precum : living, hol, dormitor, etc.
Cu o paleta bogata de culori si o varietate de modele, parchetul se integreaza perfect indiferent de stilul de amenajare ales. Este tipul de finisaj perfect pentru a crea un ambient placut, modern si confortabil.
Parchetul este un produs ieftin, rezistent in timp si are un aspect estetic placut, adaptat oricaror preferinte.

In plus, este mult mai usor de intretinut, comparativ cu parchetul din lemn masiv. Iata cateva sfaturi despre cum sa intretii parchetul, pentru ca durata de viata sa fie cat mai mare:

- incercati sa preveniti depunerile de praf, aspirati sau maturati parchetul in fiecare zi sau ori de cate ori este necesar;
-  folositi covorase, in special in zonele cu trafic mai intens. La intrarea in casa puteti pune un covoras pentru stergerea incaltamintei;
-utilizati solutii speciale de curatare pentru parchet. Nu se recomanda stergerea parchetului cu sapun sau alte solutii, deoarece acestea pot lasa urme. Diluati solutia cu apa, umeziti o carpa moale din bumbac si curatati suprafata parchetului. Nu umeziti carpa in exces, surplusul de apa poate deteriora parchetul;
- evitati pe cat posibil varsarea unei cantitati excesive de apa sau alte lichide pe podea, acestea provoaca umflarea parchetului.
- parchetul se zgarie usor, utilizati pasle atunci cand trebuie sa mutati mobila;
- incercati sa pastrati o temperatura optima in camera. Vara este bine sa utilizati un umidificator, iar pe perioada iernii un dezumidificator, deoarece parchetul se dilata in contact cu apa si se contracta atunci cand este perfect uscat;
-pentru a indeparta petele care nu sunt usor de curatat, precum cele de grasime, carioci, guma de mestecat, ceara, utilizati o punga cu gheata; apoi stergeti parchetul cu o carpa uscata.
- urmele care sunt mai usor de curatat, pot fi indepartate cu o carpa si solutie speciala pentru parchet.Sursa foto: houzz.com.No comments:

nRelate Posts Only