Monday, October 20, 2014

Amenajare dormitor. Alegerea culorilor pentru dormitor


Dormitorul este locul in care ne retragem seara pentru a ne odihni si a ne relaxa. Atunci cand ne gandim sa-l redecoram, ne ghidam adeseori dupa preferinte, insa este important sa facem alegeri care sa ne dea acea stare de bine, acel sentiment de relaxare, perfect pentru un somn odihnitor.
Un factor deosebit de important il reprezinta alegerea culorilor.
De obicei alegem o anumita culoare deoarece ne place si ne induce o stare de bine. Insa, trebuie sa stii ca anumite nuante nu sunt recomandate pentru dormitor.
Pe aceasta tema exista o intreaga psihologie, s-a demonstrat influenta pe care culorile o pot avea asupra starii noastre psihice.
Pentru ca sa ne putem bucura de un somn odihnitor si relaxant, trebuie sa avem grija la nuantele pe care le folosim pentru decorarea dormitorului.
Iata ce impact pot avea culorile asupra starii noastre de spirit:

- Albastrul – daca alegi culoarea cerului, cu siguranta nu vei da gres. Previne cosmarurile si reduce pofta de mancare. In plus, induce o stare de calm, de relaxare, seninatate, este nuanta perfecta pentru un somn linistitor. Nu este de mirare ca albastrul este cea mai intalnita culoare in dormitor. Albastrul mai inseamna autoritate, protectie, si se pare ca stimuleaza gandirea.




- Verdele – culoarea naturii, de asemenea, ofera un sentiment de relaxare si liniste. Verdele este culoarea fertilitatii, a prospetimii si a optimismului. Tonurile de verde sunt foarte potrivite pentru dormitor, mai ales ca avem la dispozitie o multitudine de nuante, de la „culoarea oului de rata”, pana la verde smarald sau turcoaz. Verdele ne incarca intotdeauna cu energie, atat de utila in momentele de agitatie cu care ne confruntam zilnic.




- Violet – este o culoare puternica, dar cu un impact pozitiv. Violetul inseamna fericire, caldura, creativitate. Totodata, violetul este considerata o culoare a luxului.




-Galben- culoarea oamenilor activi,energici, prietenosi, galbenul sugereaza libertate, noblete, generozitate, bucurie, intelepciune.
Galbenul este utilizat in special in camerele celor care studiaza, deoarece ii ajuta sa memoreze mai bine. Nu este recomandat sa utilizati galbenul in camera copiilor mici, aceasta culoare ii poate face agitati si irascibili.




- Orange – Este o culoare din ce in ce mai utilizata in amenajari, deoarece da o stare de energie si entuziasm pentru intreaga zi. 






Sursa foto: houzz.com.

No comments:

nRelate Posts Only